Jos van Beurden: Kleurrijke karakteriseringen van gewone mensen

Over liefde, ruggengraat en kronkelen van de pijn. Over wraakgevoelens en weerloosheid

In de twaalf verhalen in deze bundel gaat het niet over presidenten of koningsdochters, over statelozen of straatarmen, maar over gewone mensen. Hen zet Huinder in het volle licht. De auteur is benieuwd naar hun verborgen motieven.
Wat drijft hen werkelijk? Waarom doen ze het een en laten ze het ander? Hoe vrij zijn zij in hun keuzes? Of liggen hun gedragingen vast in hun DNA? Het zijn vragen waarmee de auteur ook de lezer verleidt antwoorden te zoeken.
Een jonge journaliste raakt verknoopt in loyaliteitsgevoelens als ze op het punt staat door te breken met een kritische reportage over het beleid voor de gezondheidszorg van haar ex-vriendin. Een pensionado ontmoet een leuke dame, biedt zich aan als haar gids, maar hoe neemt hij afscheid van haar als ze hem toch niet bevalt? Een ervaren verpleegster moet in het reine komen met haar professionaliteit en haar gevoelen voor een mannelijke patiënt. Over liefde, ruggengraat en kronkelen van de pijn. Over wraakgevoelens en weerloosheid.

DE WIMPERS VAN FRANCO: vaardig en vlot gecomponeerd met rake, kleurrijke karakteriseringen, geschreven met humor en compassie. En met oog voor het menselijke tekort.