Nieuws

Februari 2018 Liefde in Lissabon

 verschijnt in juni 2018

De reislustige Sophie wordt in Portugal verliefd op de gids Tauro. Ze krijgt een jongen die ze Érico noemt. De vader ontkent dat Érico zijn zoon is. Vanwege haar vroege en mysterieuze dood wil Érico alles weten. Samen met zijn halfzus Annie gaat hij op onderzoek uit. Enkele jaren na de dood van Sophie interviewt een bevriende student enkele familieleden en vrienden. Twintig jaar later krijgt een professionele journalist toegang tot brieven van Tauro en een geheim dagboek van Sophie. Hij dringt diep door in de werelden van Sophie, Tauro, Érico en Annie. Een afschuwelijke waarheid komt aan het licht.

Nu reeds te bestellen bij Uitgever Palmslag!

Januari 2018 Zwarte humor en origineel proza over de moderne loser

Dat is de mooie omschrijving van de verhalenbundel door Anneke van Ammelrooy voor de Nederlandse bibliotheekdienst.

“In deze verhalen domineert het type van de moderne mannelijke loser: werkloos en alcoholist, bedrogen door een eerste grote liefde, slachtoffer van afpersing weduwnaar, een chef die vakkundig door zijn collega;s in de val wordt gelokt, een consultant die bang is voor het mislukken van een belachelijk project van een belangrijke opdrachtgever. Maar de auteur (1950) weet zich ook te verplaatsen in vrouwen die bepaald niet niet alles uit het leven wisten te halen en die hier figureren als eigentijdse misfits, zoals de verpleegster die zich bijna opnieuw laat verleiden door een man met losse handjes en de rechter die tegen haar zin twee verdachten moet vrijlaten. De verhalen boeien door de ogenschijnlijke richtingloosheid van de gebeurtenissen, de lezer heeft geen idee waarop al dat soms toch zeer herkenbare alledaagse gedoe zal uitdraaien. Veel hoofdrolspelers leven eigenlijk in hun verbeelding. Zwarte humor en origineel proza compenseren het opdoemende beeld van een Nederland dat niet gelukkig weet te worden.”

14 oktober 2017 Boekpresentatie in Utrecht (Leidsche Rijn)

Signeren niet bij te houden…

7 oktober 2017 interview met drie auteurs

Maurice van Dijk van Uitgeverij Palmslag interviewt tijdens boekpresentatie Kreukelzone van Margaret van Mierlo ook Chris Huinder en Sandra Bernart

Datum: zaterdag 14 oktober 2017

Waar: Brede School: Het Zand, Pauwoogvlinder 20, 3544DB Utrecht (Leidsche Rijn)
Tijd:   14.30 – 1700 uur

22 mei 2017 Bericht van Palmslag: Koop nu de combideal van Chris Huinder voor €30!

Chris Huinder heeft in iets meer dan een jaar tijd drie boeken bij ons uitgebracht: een roman en twee korte verhalenbundels. Vanaf nu is het mogelijk om de twee korte verhalenbundels De wimpers van Franco en Stenen in het hoofd samen te kopen voor maar 30 euro! Ze blijven ook apart verkrijgbaar voor de originele prijs van €17,95.

1 april 2017 Lancering De wimpers van Franco

Presentatie van mijn nieuwste verhalenbundel, De wimpers van Franco, samen met Maurice van Dijk van uitgeverij Palmslag . De presentatie vond  in Museum Slager in ‘s-Hertogenbosch. Na het voorlezen volgde verkoop tegen een speciale actieprijs en signering: €15 in plaats van €17,95.

Ik lees twee verhalen uit De wimpers van Franco

Belangstellenden in Museum Slager

Jos van Beurden die de presentatie leidde, in gesprek met Palmslag-uitgever Maurice van Dijk

 

 

 

 

 

3 februari 2017 Nieuwe verhalenbundel: De wimpers van Franco

Verschiconceptvoorstel-3feb17jnt: tweede helft maart 2017

Onderuitgezakt voor de tv pijnigt de werkloze Menno zijn hersens over de vraag wat zijn bijdrage aan de menselijke evolutie is. Wraak is het eerste waaraan directiesecretaresse Cathérine denkt als haar collectie Afrikaanse kunst voor een habbekrats is verkocht. Maar al te graag wil rechter Irene twee rijkeluiszoontjes veroordelen. Maakt ze zich schuldig aan klassenjustitie? En wat doet pensionado Elian als hij tabak krijgt van een kreupele Amerikaanse met wie hij aan de zwier is geraakt. In twaalf verhalen schildert de auteur mensen uit zijn omgeving. Ze staan voor keuzes die ze liever niet maken, maar zitten die al niet ingebakken in hun DNA? Je wordt er als lezer vrolijk van. Want is het leed van anderen voor velen van ons niet een bron van genoegen?

Reserveer een exemplaar!
Hoewel De Wimpers van Franco pas op 1 april 2017 verschijnt, kunt u nu al een exemplaar of exemplaren reserveren. Dit doet u door hier de blauwe knop ‘Reserveer’ aan te klikken. Vul vervolgens de gevraagde gegevens volledig in en geef aan hoeveel exemplaren u wenst te ontvangen. Zodra het boek verschijnt, ontvangt u zo snel mogelijk na de publicatiedatum uw gereserveerde exemplaar of exemplaren. De factuur wordt dan meegestuurd, zodat u deze achteraf kunt betalen.

12 januari 2017 Voorlezen uit mijn verhalenbundel Stenen in het hoofd

Waar? Openbare bibliotheek ‘s-Hertogenbosch Centrum, Hinthamerstraat 72, tijd: 20.00-22.00 uur (€ 8,- (leden) en  € 10,- (niet-leden), tel. (073) 680 29 00 e-mail: stadsbibliotheek@bibliotheekdenbosch.nl
“De Bossche schrijver Chris Huinder vertelt deze avond over zijn nieuwe bundel ‘Stenen in het hoofd’ , negen korte verhalen over negen totaal verschillende personages en een cruciale gebeurtenis uit hun leven. Staat die voor een raadselachtig, onontkoombaar levenslot? Voor hun menselijke tekort? Aanvaarden zij de gevolgen? Of verzinnen ze excuses en uitvluchten? Geïnspireerd door het schilderij De keisnijding van Jeroen Bosch, daagt de auteur de lezer uit om naar de ‘keien’ onder de eigen schedel te kijken.”

***

26 november 2016 Presentatie van mijn roman De verloren jaren van Martin McGrew in Groningen

Tijdens het jubileum van tien jaar uitgeverij Palmslag ovimg_1435erhandigt de uitgever Maurice van Dijk   mij het eerste exemplaar en lees ik er een gedeelte uit voor.img_1444

 ***

2 november 2016 Heruitgave van De verloren jaren van Martin McGrew

omslag-achterkant-def

Achterplat

omslag-voorkant-def

Voorplat

Uitgeverij Palmslag brengt de heruitgave van mijn roman uit, met een geheel vernieuwde omslag en aangepast binnenwerk.

ISBN 978 94 917 7356 3

Zie ook: recensies

***
11 september 2016 
Chris Huinder en zijn Keisnijding in het Bossche Museum Slager

Ik lees het verhaal De dame en de meid op Open Monumentendag in ‘s-Hertogenbosch uit mijn verhalenbundel Stenen in het Hoofd. Mijn verhalen sluiten aan bij de Bossche Open Expositie B.O.E. van twaalf eigentijdse kunstenaars in Museum Slager. Net zoals zij breng ik een ode aan de laat-middeleeuwse duivelskunstenaar Jeroen Bosch.

***

3 september 2016 Een uitgave van Huinder Publicaties

Duivelse doedelzakken en Hemelse harpen; de instrumenten van Jheronimus Bosch in contextPhilomea Ruiter-boekpresentatie-3sep16

Draailier, doedelzak, luit en harp. Het zijn enkele van de vele instrumenten die terug zijn te vinden in het werk van Jheronimus Bosch. De schilder besteedde in zijn werk veel aandacht aan muziekinstrumenten. Soms zijn ze zelfs opvallend aanwezig en nemen ze een centrale positie in een beeldfragment in. De jonge kunsthistorica Philomea Ruiter deed hiernaar een halfjaar lang onderzoek .
Om erachter te komen hoe de instrumenten kunnen worden geïnterpreteerd, bracht zij eerst relevante beeldtradities aan het licht. Hoe zijn muziekinstrumenten door de voorgangers van Bosch afgebeeld? En hoe werd muziek in het algemeen in de Middeleeuwen beschouwd? De auteur is daarna op zoek gegaan naar het antwoord op de vragen: hoe passen muziek-instrumenten van Bosch in zijn eigen tijd? En weke betekenis geeft hij eraan? Zij komt tot een verrassende conclusie.
Uitgever: Huinder Publicaties
ISBN 978-90-823071-1-1-5
85 pagina’s plus losse kleurplaten
prijs: €17,50 

De studie is rechtstreeks te koop bij de auteur: philomea.ruiter@outlook.com

***

mei 2016 Palmslag-column “Ruggengraat”

En dat ik ruggengraat heb, zeker weten! Ik zal het aantonen. Een auto haalde me bezopen hard in en knalde bijna tegen me op toen hij terugging naar de rechterrijstrook. Dat kan ik ook, dacht ik, en zoefde hem met 160 kilometer per uur voorbij om zo´n 100 meter voor hem te gaan stilstaan. Ik trok mijn bloedjes van kinderen uit mijn wagen, zette ze op de kofferbak en posteerde mezelf ervoor. Armen gekruist, borst vooruit. De snelheidsmaniak stopte op nog geen tien meter om meteen weer op te trekken. Met een big smile monsterde ik zijn schaamrode kop….
Lees verder op: Palmslag

***

april 2016 Recensie van Stenen in het hoofd in het Magazine Brabant Cultureel

Recensente Lindy Jense: “Een tuinman die zich wreekt op de man die zijn zoon heeft misbruikt, een student die in de jaren ’70 zijn idealen verliest, een Vughtse kroegbazin die verliefd wordt op de overbuurvrouw. De Bossche auteur Chris Huinder is creatief in het vinden van personages die hem, zoals hij het zelf omschrijft, hun verhalen in zijn oor komen fluisteren. Negen totaal verschillende karakters staan centraal in de korte verhalen waaruit zijn nieuwe bundel ‘Stenen in het hoofd’ bestaat.”
Voor meer recensies: Klink hier

***

20 februari 2016 Presentatie van Stenen in het hoofd

De presentatie vindt plaats in Museum Slager in ‘s-Hertogenbosch.

Mr. Pia G.T. Lindeman-Verhaar

Mr. Pia Lindeman

 

Pia G.T. Lindeman-Verhaar, bestuurslid van het museum, heet eenieder van harte welkom. Ze schetst de geschiedenis en de betekenis van het museum waar drie generaties van de familie Slager centraal staan.

 

Palmslag-uitgever Maurice van Dijk

Maurice van Dijk

 

Palmslag-uitgever Maurice van Dijk verhaalt over de  eerste contacten met de auteur en overhandigt aan hem het eerste exemplaar van de bundel.

Bart Eigeman; Bezinnen, bezielen, bewegen

Bart Eigeman: bezinnen, bezielen, bewegen

 

 

Bart Eigeman spreekt onder de titel ‘Echtheid’ als eerste lezer zijn recensie uit: “Een steengoede bundel. Keigoed!”. Hij ziet een sterk inhoudelijk verband met het debuut van de schrijver: De verloren jaren van Martin McGrew. Bart is oud-wethouder en coach/adviseur op het terrein van maatschappelijke innovatie.

Ik lees het verhaal Jeugdliefde

Ik lees het verhaal Jeugdliefde

 

Ik  lees uit mijn bundel het verhaal Jeugdliefde.

 

 

 

Auteur&zoon Benji

Auteur (r) & zoon Benji achter de signeertafel

Dringen bij de signeertafel

Naar boven

***

13 januari 2016 Persbericht van Palmslag

Jherominus Bosch, De Keisnijding, Prado, Madrid, ca. 1494 of later

20 Februari presenteert Bosschenaar Chris Huinder samen met Uitgeverij Palmslag de verhalenbundel Stenen in het hoofd. Inspiratie voor de verhalen vond Huinder in het schilderij De keisnijding van Jheronimus Bosch. De presentatie valt dan ook prachtig samen met Jheronimus Bosch 500, de manifestatie die heel 2016 stilstaat bij de vijfhonderdste sterfdag van de grote meester die zijn hele leven woonde en werkte in ‘s-Hertogenbosch. De presentatie van het boek, die behalve met de internationale tentoonstelling Jheronimus Bosch 500 in ‘s-Hertogenbosch ook samenvalt met de Week van het korte Verhaal, vindt plaats in Museum Slager in ‘s-Hertogenbosch.

Gegevens:
ISBN: 978 94 917 7340 2
Prijs: 17,95
Aantal pagina’s: 142
Uitgever: Palmslag

Zie: Verhalenbundel

Naar boven

 ***

9 oktober 2015 Vooraankondiging van mijn verhalenbundel bij uitgever Palmslag

 ***

29 juni 2015 Nieuwsbericht van uitgeverij PalmslagIMGP2405

Hoewel de titel nog niet bekend is kan Uitgeverij Palmslag melden dat er in het eerste kwartaal van 2016 een boek van Chris Huinder verschijnt.  De personages in zijn boek verrassen met hun onverwachte keuzes zichzelf en de mensen in hun omgeving. Komt het door omstandigheden, domheid, een stoornis? Zijn ze speelbal van overtrokken sociale betrokkenheid? Is het onoplettendheid of ordinaire pech? Of hebben ze een donkere kant, die niemand kent? Verbergen ze een geheim?

In negen verhalen ontmoeten we mensen die soms subtiel, dan weer expliciet eigenwijze keuzes maken en stugge dromen najagen. Zo ziet Suus zich in De dame en de meid geconfronteerd met een grote misstap van haar hippe vriendin. In het verhaal Met Seneca in Rome leert Paul zijn vroegere beste vriend kennen op een manier die hem de rillingen bezorgt. En komt de dirigent in Het zusje van de dirigent toe aan zijn laatste kerstconcert of speelt een traumatische jeugdervaring hem parten?

Het boek wil met opzet nergens moraliserend wil zijn. Maar de lezer komt wel voor raadsels te staan die hem dwingen diep in zijn eigen ziel te kijken.
Zie: Palmslag

Naar boven

%d bloggers liken dit: